Lancering Een kijkje in de keuken

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Religie & Zingeving
  • Wanneer? Zaterdag 15 juni 2024, 13:45-16:00
  • Waar? MAQAM, Jan van Schaffelaarplantsoen 2 1061 DN, Amsterdam

Ter gelegenheid van het verschijnen van het nieuwste nummer over eetcultuur en voedselpolitieke organiseert tijdschrift ZemZem op 15 juni 2024 een culinair evenement in Maqam, Amsterdam. Hoewel ook veel moslims gruwelen bij het idee, behoort het eten van sommige insecten tot het culinaire erfgoed van het islamitisch Midden-Oosten. Hoe zit dat precies? En welke kansen biedt dat voor de verduurzaming van het voedselsysteem? Willem Flinterman vertelt er alles over in zijn lezing. Vervolgens zal Fausia S. Abdul zal vertellen over de invloed van een relatief kleine Arabische gemeenschap op de cuisine van het Caribisch gebied. Daarnaast krijgt u natuurlijk heerlijke hapjes te proeven waarover de koks u meer zullen vertellen. ZemZem-lezingen worden doorgaans bezocht door een breed publiek aan mensen die affiniteit hebben met het Midden-Oosten, Noord-Afrika en islam en zijn een uitstekende gelegenheid om gelijkgestemden te ontmoeten.

Programma:

  • “Sprinkhanen snacken met de Profeet: insecten als voedsel in het islamitische Midden-
    Oosten”, lezing van Willem Flinterman, arabist en historicus.
  • In gesprek met Fausia S. Abdul over de Arabisch-Caribische cuisine.
  • Hapjes en drankjes met een verhaal.

Kaarten zijn € 10,00 (studenten en stadspashouders gratis). Deze prijs is inclusief drie hapjes en twee drankjes. Kaarten zijn hier verkrijgbaar Wil je komen met gratis toegang, maar wel verzekerd zijn van een zitplaats? Mail dan naar info@zemzemtijdschrift.nl . Dan zetten wij je naam op de gastenlijst. 

Lancering ZemZem 2023/2 © Jurre Rompa

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in ZemZem!

Vaste lezer worden? U kunt in onze webshop een jaarabonnement afsluiten (22,50 per jaar). Ook kunt u hier losse nummers bestellen.