Fayik Abdi, de eerste Olympische skiër uit Saoedi-Arabië

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Religie & Zingeving

Tijdens de Olympische Winterspelen in China van 2022 nam voor het eerst in de geschiedenis een atleet uit Saoedi-Arabië deel. Fayik Abdi (24) vertelde aan ZemZem hoe hij met wintersport in aanraking kwam.

‘In maart 2021 kreeg ik een telefoontje van de Saoedische Wintersportfederatie met de vraag of ik voor Saoedi-Arabië wilde uitkomen op de Olympische Win- terspelen in China. Het was erg kort dag: de Spelen zouden binnen elf maanden beginnen. Ik vond een Canadese coach en wist me binnen vijf maanden te kwa- lificeren. Dit had niemand voor mogelijk gehouden, want Saoedi-Arabië staat natuurlijk niet bepaald bekend als wintersportland.

Skiles
Skiën is al van jongs af aan mijn passie. Ik ben opgegroeid in Khobar in het zuiden van Saoedi-Arabië. Omdat mijn moeder uit Libanon komt, verbleven we elke winter in de Libanese bergen, waar ik heb leren skiën. 

Verder lezen? Bestel het nummer in onze webshop.

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in ZemZem!

Vaste lezer worden? U kunt in onze webshop een jaarabonnement afsluiten (22,50 per jaar). Ook kunt u hier losse nummers bestellen.