Vacature redactiestagiair

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Vacatures

Er is weer een vacature voor een redactiestagiair! Deadline: 10 januari 2024.

Heb je interesse in de journalistieke branche en in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de islam en ben je op zoek naar een flexibele en inspirerende stage? Dan is ZemZem op zoek naar jou.  Wij zoeken een redactiestagiair die per 1 februari 2024 aan de slag kan voor een periode van 5 à 6 maanden, ongeveer 10 uur per week.

Over ZemZem   
ZemZem is een populairwetenschappelijk tijdschrift dat twee keer per jaar verschijnt en ernaar streeft informatie, visies en meningen over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de islam te publiceren die niet in de doorsnee media te vinden zijn. Daarnaast biedt ZemZem Nederlandstalige onderzoekers een platform om hun lopende of recent afgeronde onderzoek te presenteren. Op die manier wil ZemZem een inhoudelijke bijdrage leveren aan zowel het maatschappelijk als het wetenschappelijk debat in Nederland en Vlaanderen. De redactie bestaat uit wetenschappers, journalisten en andere specialisten op het gebied van de islam en de MENA-regio. Hun werkzaamheden voor ZemZem zijn op vrijwillige basis.  

Naast het papieren tijdschrift is ZemZem ook online actief. Op de website en de sociale media worden naast eigen artikelen ook evenementen en publicaties van andere organisaties gepromoot.      

Wat ga je doen?

 • Ingezonden artikelen redigeren, onder begeleiding van ervaren redacteurs     
 • Eens per drie weken de redactievergadering bijwonen en input leveren voor nieuwe nummers en kopij
 • Evenementen organiseren o.a. ter lancering van het nieuwe nummer
 • Ondersteunen van de webredactie en het PR-team met het bijhouden van de website en de socialemediakanalen (LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter)    

Als redactiestagiair werk je nauw samen met de webredactie, PR-redacteuren, de beeldredacteur en de hoofdredactie.

Wij zoeken iemand die:

 • Een relevante opleiding volgt (journalistiek, Midden-Oostenstudies, religie/cultuur/politiek/geschiedenis)
 • Origineel, creatief en sociaal vaardig is
 • Zelfstandig kan werken en initiatief durft te nemen
 • Beschikt over een uitstekende schrijfvaardigheid
 • Gevoel heeft voor vorm, toon en stijl
 • Digitaal vaardig is en bedreven is in sociale media

Pré:

 • Ervaring met WordPress en vormgevingsprogramma’s zoals PhotoShop en InDesign
 • Affiniteit met het Midden-Oosten, Noord-Afrika en islam en/of de missie van ZemZem

Wat bieden wij?        
Een uitdagende en flexibele stage met ruimte om je theoretische kennis en creativiteit in de praktijk in te zetten. Je krijgt inhoudelijke begeleiding van de communicatieredacteur en wordt onderdeel van een enthousiaste en geëngageerde redactie met uiteenlopende expertises. Als redactielid van ZemZem lever je bovendien een unieke bijdrage aan zowel het maatschappelijk als het wetenschappelijk debat in Nederland en Vlaanderen over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de islam. En bevalt de stage van beide kanten? Dan bestaat de mogelijkheid om onderdeel te blijven van de redactie. 

Voorwaarden en vergoedingen 
Afhankelijk van het stagereglement van de opleiding van de stagiair en het aantal stageuren kan de stage worden ingezet voor studiepunten.  Er is er geen financiële vergoeding beschikbaar. Kandidaten met een cultureel diverse achtergrond worden nadrukkelijk verzocht te reageren.

Solliciteren

Stuur je CV en motivatiebrief uiterlijk 10 januari 2024 naar info@zemzemtijdschrift.nl.

ZemZem schrijft twee maal per jaar (juni en december) een vacature voor stagiairs uit. De stageperiode loopt van februari-juni en september-januari. Hou de website en de sociale media in de gaten op steeds op de hoogte te zijn van de beschikbare stages.

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in ZemZem!

Vaste lezer worden? U kunt in onze webshop een jaarabonnement afsluiten (22,50 per jaar). Ook kunt u hier losse nummers bestellen.