Ivtar: Indonesische Vegetarische Iftar

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Politiek & Samenleving, Religie & Zingeving

Dimple Sokartara (28) organiseert sinds 2017 elke ramadan een iftarevenement. De iftarmaaltijden van Sokartara en haar team zijn vegetarisch, en hebben als doel om mensen te laten nadenken over het eten van vlees en duurzaamheid, maar ook over diversiteit.

Gepubliceerd in 2021/1 Klimaatverandering

Ramadan is een drukke periode voor Sokartara. Naast haar werk als communicatiemanager van een grote non-profitorganisatie heeft ze ook een podcast met de naam ‘Ramadan Stories’. Daarnaast maakt ze ‘bliss boxen’. Dit zijn doosjes met lekkernijen voor tijdens de maand ramadan, ‘maar dan wel biologische, eerlijkere en gezondere opties’. Sokartara is tevens de initiatiefnemer van Ivtar. Dit grassrootsinitiatief organiseert dit jaar voor de vierde keer een iftar om moslims en niet-moslims, vegetariërs en carnivoren met elkaar in contact te brengen.

Ivtar in 2019. Foto met dank aan Dimple Sokartara.

Verder lezen? Bestel het nummer in onze webshop.

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in ZemZem!

Vaste lezer worden? U kunt in onze webshop een jaarabonnement afsluiten (22,50 per jaar). Ook kunt u hier losse nummers bestellen.