Bikkelhard portret van de Marokkaanse klassenmaatschappij

Gepubliceerd op Gecategoriseerd als Kunst & Cultuur, Politiek & Samenleving

Welke problemen ondervindt een jonge Marokkaanse vrouw door een buitenechtelijke zwangerschap? Daarover gaat de film Sofia, aldus de synopsis. Inderdaad begint de film daarmee en daar valt genoeg over te vertellen, maar dit pijnlijke verhaal dient vooral als plot voor een bikkelhard portret van een Marokkaanse familie uit de middenklasse.

Gepubliceerd in 2019/1 De stad

Sofia is ongewenst zwanger geraakt en heeft haar zwangerschap verdrongen, waardoor ze totaal onverwacht van een baby’tje bevalt. Dit is sowieso niet de beste manier om een kind op de wereld te zetten, maar in Marokko al helemaal niet. Het eerste waar iedereen in Sofia’s omgeving aan denkt, is hoe de eer van de familie gered kan worden. Sofia moet vertellen wie de vader is, en vervolgens wordt er van alles bekokstoofd om ervoor te zorgen dat deze jongeman zo snel mogelijk zijn verantwoordelijkheid neemt en het kind erkent. Behalve nicht Léna bekommert niemand zich om het lot van de kersverse moeder of haar kindje. 

Verder lezen? Bestel het nummer in onze webshop.

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in ZemZem!

Vaste lezer worden? U kunt in onze webshop een jaarabonnement afsluiten (22,50 per jaar). Ook kunt u hier losse nummers bestellen.