Vacature: redacteur/penningmeester


Vacature: redacteur/penningmeester

Vacature ZemZem

Tijdschrift ZemZem is per direct op zoek naar een redacteur/penningmeester.

Over ZemZem:
ZemZem is een uitgave van Stichting Soera. ZemZem verschijnt tweemaal per jaar en streeft ernaar informatie, visies en meningen over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de islam te publiceren die niet in de doorsnee media te vinden zijn. Daarnaast biedt ZemZem Nederlandstalige onderzoekers een platform om hun lopende of recent afgeronde onderzoek te presenteren. Op die manier wil ZemZem een inhoudelijke bijdrage leveren aan zowel het maatschappelijk als het wetenschappelijk debat in Nederland en Vlaanderen.

ZemZem heeft een internationaal abonneebestand en is daarnaast verkrijgbaar in een tiental boekwinkels in Nederland en Vlaanderen. Naast het papieren tijdschrift heeft ZemZem ook een goed bezochte website waarop het artikelen publiceert.

Redacteur/penningmeester:
Wij zijn op zoek naar een nieuw redactielid die zowel redactionele als financiële taken op zich neemt. Als redacteur onderhoud je het contact met auteurs, redigeer je artikelen en denk je mee over de inhoud van de ZemZem. Dit doe je in nauwe samenwerking met de rest van de redactie. Als penningmeester bewaak je de financiën van ZemZem. Je houdt bij wie betaald heeft, stuurt zo nodig herinneringen en verwerkt automatische incasso’s. In die hoedanigheid werk je nauw samen met de hoofdredacteuren en de secretaris.

Wij zoeken iemand met:

  • Kennis van het Midden-Oosten, Noord-Afrika en islam
  • Uitstekende schrijfvaardigheid
  • Ervaring met financiën is een pre
  • Bereidheid zich voor een langere periode aan ZemZem te verbinden

Wat bieden wij?
Een redactielid van ZemZem levert een unieke bijdrage aan zowel het maatschappelijk als het wetenschappelijk debat over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de islam in Nederland en Vlaanderen. Bovendien maak je deel uit van een enthousiaste en geëngageerde redactie. ZemZem is onderdeel van een stichting zonder winstoogmerk. De redactieleden bij ZemZem werken op vrijwillige basis. Gezien de huidige samenstelling van de redactie worden kandidaten met een bi-culturele achtergrond nadrukkelijk verzocht te reageren.

Interesse? Stuur voor 20 oktober een korte motivatiebrief en cv naar info@zemzemtijdschrift.nl, gericht aan Maaike Voorhoeve en Dorieke Molenaar, o.v.v. ‘vacature’.