1
min leestijd
A- A+

Vacatures: redacteur & eindredacteur


Vacatures

Tijdschrift ZemZem is per direct op zoek naar een redacteur en naar een eindredacteur.

Redacteur
De redacteur is samen met de rest van de redactie verantwoordelijk voor de inhoud van ZemZem. De redactie bedenkt thema’s en onderwerpen voor artikelen, beoordeelt ingezonden kopij, onderhoudt contacten met auteurs, en woont de maandelijkse vergaderingen bij. Onze redacteuren hebben daarnaast een eigen portefeuille. We zijn op zoek naar een redacteur op vrijwillige basis met de portefeuille ‘externe contacten en acquisitie’:

Naast de redactionele werkzaamheden is de redacteur verantwoordelijk voor:

  • Het onderhouden van contacten met musea, boekwinkels, culturele organisaties en andere (potentiële) contacten van ZemZem
  • Het verwerven van reclame-inkomsten en subsidies

Wij zoeken iemand met:

  • Organisatorische ervaring
  • Affiniteit met het Midden-Oosten, Noord-Afrika en islam
  • Uitstekende schrijfvaardigheid
  • Bereidheid zich voor meerdere jaren aan ZemZem te verbinden
  • Ervaring met redactionele werkzaamheden is een pre

Eindredacteur
De eindredacteur is verantwoordelijk voor de laatste controle van ZemZem-artikelen op taal en op de door ZemZem gehanteerde stijlregels voor het tijdschrift naar de drukker gaat en/of artikelen op de website worden geplaatst. In de praktijk gaat het om ca. één artikel per maand voor de website, met twee maal per jaar een hogere piekbelasting van ca. 7-8 artikelen vlak voor het papieren nummer uitkomt (begin mei en begin november). 

Wij zoeken iemand met:

  • Flexibele beschikbaarheid tijdens de piekmomenten
  • Uitstekende taalvaardigheid
  • Ervaring met (bureau)redactionele werkzaamheden is een pre

Wat bieden wij?
ZemZem is het enige tijdschrift in Nederland over het Midden-Oosten, Noord-Afrika en islam. Het verschijnt twee maal per jaar, en streeft ernaar informatie, visies en meningen te publiceren die niet in doorsnee media te vinden zijn. Ook is ZemZem een belangrijke plek voor Nederlandstalige onderzoekers om hun werk te presenteren aan een breder publiek. Een redactielid van ZemZem levert dus een unieke bijdrage aan zowel het maatschappelijk als het wetenschappelijk debat in Nederland en Vlaanderen. Hij/zij maakt bovendien deel uit van een enthousiaste en geëngageerde redactie. Gezien de huidige samenstelling van de redactie worden kandidaten met een cultureel diverse achtergrond nadrukkelijk verzocht te reageren.

Interesse? Stuur voor 15 maart een korte motivatiebrief en cv naar info@zemzemtijdschrift.nl, gericht aan Maaike Voorhoeve en Josephine van den Bent, o.v.v. ‘vacature’.

'' ''